TIS, 29 NOV. 2016 08:21 GMT+0

Regulatorisk

Delårsrapport 1 januari - 30 september 2016

Styrelsen och verkställande direktören för Crowdsoft Technology AB avger härmed rapport för perioden januari - september 2016. Belopp anges i tusentals kronor. Siffror inom parentes avser motsvarande period föregående år.

Januari – september 2016 i korthet

TREDJE KVARTALET (JULI - SEPTEMBER)

  • Nettoomsättningen blev 21 (0) TSEK.
  • Rörelseresultat (EBIT) uppgick till -1 434 (-2 942) TSEK.
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -2 081 (-2 946) TSEK.
  • Soliditeten uppgick till 85 (28) %
  • Resultat per aktie efter finansiella poster uppgick till -0,01 (-0,03) SEK

FÖRSTA NIO MÅNADERNA (JANUARI - SEPTEMBER)

  • Nettoomsättningen blev 36 (0) TSEK.
  • Rörelseresultat (EBIT) uppgick till -5 089 (-5 278) TSEK.
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 798 (-5 301) TSEK.
  • Resultat per aktie efter finansiella poster uppgick till -0,03 (-0,05) SEK.

Väsentliga händelser under tredje kvartalet 2016

  • Crowdsoft Technology AB noterades på AktieTorget den 2 augusti 2016.
  • Karolinska Universitetssjukhuset köper C-One.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång

  • Crowdsoft Technology AB förstärker organisationen med tre nyckelmedarbetare.
  • Crowdsoft Technology AB i strategiskt samarbete med Ascom för gemensamma marknadsmöjligheter.

VD-kommentar

Karolinska Universitetssjukhuset tar C-One i bruk

Organisationens huvudfokus är försäljning. Vi har stärkt vår försäljningskapacitet med två nyckelmedarbetare vilket resulterat i ett väsentligt högre antal säljprocesser. Framstegen sker nu bredare i fler kundprocesser än vid förra rapporttillfället.

I september tecknade Karolinska Universitetssjukhuset som första kommersiella kund avtal om att använda C-One och tog därefter systemet i drift. Crowdsoft har utbildat systemadministratörer och användare och sjukhuset använder nu systemet, inledningsvis i mindre skala. Karolinska Universitetssjukhuset använder den produktrelease, C-One 2.2, som färdigställdes under kvartalet med flera nya funktioner, såsom bland annat en kvittensfunktion.

                        I oktober tog vi ytterligare ett viktigt steg för att stärka vår position inom hälso- och sjukvårdssektorn genom ett samarbete med Ascom som är specialiserat på verksamhetskritiska IKT-lösningar till den globala hälso- och sjukvårdssektorn. Vi kommer att integrera C-One med Ascoms smartphone för sjukvårdssektorn, Myco, för att därigenom kunna erbjuda en enhetlig och validerad lösning för att hantera operativa incident- och säkerhetsfrågor. Detta är ett kraftfullt sätt att snabbare nå ut på en global marknad där Myco används på ett stort antal sjukhus, äldreboenden och servicebostäder världen över.

Parallellt med satsningen på hälso- och sjukvårdssektorn genomförde vi frukostseminarier i Göteborg och Malmö för potentiella kunder bland myndigheter, privata företag och offentliga organisationer verksamma inom en rad olika områden. Kraven de ställer på kommunikation, samverkan och lägesbild i verksamhetskritiska situationer ökar kontinuerligt och gensvaret för C-One är gott. Samtidigt måste man ha respekt för att C-One representerar en helt ny typ av produkt, vilket gör säljcyklerna längre. Vi för en fördjupad dialog med flera möjliga kunder och vår ambition att under året knyta till oss flera kunder kvarstår.

Alf Eriksson

VD
 

Verksamhet

Crowdsoft levererar säkerhetssystem som erbjuder nya möjligheter för övervakning, kontroll och händelseregistrering. Med hjälp av egenutvecklade applikationer för smartphones och en central serverlösning för koordinering av stora informationsflöden, kan kontrollcentralerna för samhällsviktiga och ekonomiskt betydelsefulla funktioner snabbt skapa en bild av inträffade störningar och effektivt dirigera korrigerande åtgärder och räddningsinsatser. Crowdsoft vänder sig till organisationer, företag och myndigheter.

Marknad

Crowdsoft verkar inom ett marknadssegment som betecknas ”Situational Awareness Systems (SAS)”. Enligt Research and Markets beräknas omsättningen för denna typ av system att öka med över 7% per år till att nå 17,4 miljarder dollar år 2020. De kunder som har nytta av systemen 1) förfogar över omfattande infrastruktur, exempelvis för produktion av varor, elkraft och transporter; 2) är exponerade mot allmänheten såsom exempelvis sjukhus, persontransporter, hotell, och köpcentra; eller 3) bedriver verksamhet som till stor del är mobil eller geografiskt spridd som inom detaljhandel, facility management, och bevakning eller en kombination av dessa.

Ekonomisk utveckling

Omsättning och resultat

Nettoomsättningen under tredje kvartalet uppgick till 21 (0) TSEK och 36 (0) TSEK under januari - september.

Rörelsens kostnader under tredje kvartalet uppgick till 2 432 (3 354) TSEK och 6 534 (7 043) TSEK under januari - september.

Rörelseresultat (EBIT) blev under kvartalet -1 434 (-2 942) TSEK och -5 089 (-5 278) TSEK under januari - september. Resultat efter finansiella poster uppgick till -2 081 (-2 946) TSEK och -5 798 (-5 301) TSEK under januari - september.

Finansiell ställning

Under andra kvartalet genomfördes en nyemission för fortsatt expansion av verksamheten. Emissionen fulltecknades och bolaget tillfördes 18,4 miljoner kronor före emissionskostnader på ca 2 miljoner kronor. Tidigare upptagna brygglån jämte ränta löstes efter att emissionslikviden tillförts bolaget. Resterande emissionslikvid nyttjas för den fortsatta verksamheten.

Vid rapportperiodens utgång uppgick likvida medel till 3 477 TSEK. Eget kapital på balansdagen uppgick till 15 839 TSEK, jämfört med 5 586 TSEK vid årsskiftet.

Personal

Antalet anställda vid periodens slut var 4 (1) personer.

Aktien

Antalet aktier vid rapporttidens utgång uppgick till 215 473 722. Aktierna handlas på Aktietorget under kortnamnet CROWD med ISIN-kod SE0005937117.

Koncern

Bolaget är moderbolag i en koncern. Det helägda dotterbolaget Crowdsoft Nordic AB, 556923-9394, bedriver ingen verksamhet utan äger endast teckningsoptioner i Bolaget, varför ingen koncernredovisning har gjorts i enlighet med undantaget i Årsredovisningslagen.

Redovisningsprinciper

Kvartalsrapporten är upprättad i överensstämmelse med årsredovisningslagens bestämmelser (K3) och i enlighet med Aktietorgets bestämmelser. I övrigt har samma redovisnings­principer och beräkningsmetoder använts i delårsrapporten som i den senaste årsredovisningen.

Risker och osäkerhetsfaktorer

De risker och osäkerhetsfaktorer som Crowdsofts verksamhet exponeras för är sammanfattningsvis relaterade till bland annat kort verksamhetshistorik, konkurrens, teknologiutveckling, beroende av affärspartners och kapitalbehov. Under innevarande period har inga väsentliga förändringar avseende risk- eller osäkerhetsfaktorer inträffat. För mer detaljerad redovisning av risker och osäkerhetsfaktorer hänvisas till tidigare publicerat prospekt, offentliggjort i maj 2016.

Dokument och länkar: