FRE, 3 NOV. 2023 07:30 GMT+0

Flowscape vinner affär för beläggningsanalys av kontor

Ännu ett svensk bolag väljer Flowscapes beläggningsanalys för att få bästa möjliga underlag inför en förändring av sitt kontor. Analysen som görs med hjälp av sensorer kommer visa det optimala antalet arbetsplatser och hur många små och stora mötesrum som kunden behöver i sitt framtida kontor. Kunden kan därmed minska både kostnader och sina CO2 utsläpp.

”Vi är väldigt glada över framgången med vårt nya produktpaket där vi hyr ut sensorer under tre månader och tillsammans med våra konsulttjänster och stora erfarenhet av hur kontor kan optimeras skapar bästa möjliga beslutunderslag. Det skapar bra förutsättningar både för nöjda anställda och för företaget. Det här är vår andra order i Sverige på kort tid och vi ser ett stort intresse från marknaden.

Vi ser fram emot att hjälpa kunderna i deras process att anpassa kontoret till det hybrida arbetssättet. Förhoppningen är att de blir så nöjda att de väljer att installera systemet permanent och även utökar med Flowscapes lösningar för att hantera kontoret.

Kostnaden för en kontorsplats på ett centralt kontor i Stockholm kan vara mellan 100.000 kr och 150.000 kr per år så det finns stora pengar att spara för bolagen. Minst lika viktigt är att energin i kontoren, och därmed trivseln ökar om man undviker för låg beläggning. Idag, efter pandemin har många kontor i Sverige en betydligt lägre beläggning än tidigare. Nu har vi en väldigt bra lösning för kontorskunderna att få den bästa möjliga kunskapen om hur deras kontor faktiskt används och hur stort det behöver vara för att fungera optimalt.” säger Peter Reigo, VD och grundare Flowscape

Läs mer på vår hemsida.

Installationerna omfattar Flowscapes sensorer för att räkna personer i rum, senorer för att mäta om mindre rum används och sensorer för arbetsplatser samt en analysportal.

Dokument och länkar:

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Reigo, VD Flowscape Technology

Tel: +46 70 942 46 87

Email: peter.reigo@flowscapesolutions.com

Certified Adviser: Skills Corporate Finance Nordic AB, telefon:+46 (8) 517 082 40, email: ca@skillscorp.se

Kort om Flowscape Technology AB

Flowscape är ett Prop-Tech-bolag med en världsledande lösning för smarta kontor, optimering av kontorsytor och en effektivare arbetsdag. Lösningen använder den senaste sensorteknologin för att skapa en toppmodern SaaS-lösning för det hybrida arbetssättet. Huvudfunktionen, Flowmap, ger företag en överblick av kontoret och möjliggör att man snabbt hittar rum, skrivbord, kontorsutrustning och kollegor samt analys av ytornas nyttjande. Flowscape har även ett kommunikationsverktyg för effektiv områdesspecifik kommunikation till personer i byggnaden eller personer inom ett område i händelse av en kris. Flowscape har kontor i Stockholm (huvudkontor), Sofia, San Fransisco och London.

För mer information, besök www.flowscapesolutions.com